Comunicats i manifestos de l’Assemblea de Sarrià-St.Gervasi

Aquí trobareu articles, comunicats i material que anem fent a l’assemblea del districte.

Comunicat de l’assemblea

Projecte 16 portes de Collserola

Manifest original de Nou Barris de les 16 portes de Collserola

Manifest de l’Assemblea sobre el projecte

2 responses to “Comunicats i manifestos de l’Assemblea de Sarrià-St.Gervasi

 1. Em van semblar bé les opinions de convertir les “comissions” en “grups de treball” pel fet que siguin més pràctiques que teòriques. També que cal marcar objectius més amplis i que un dels objectius hauria de ser ampliar el col•lectiu al barri.

  NO EM SEMBLA BÉ

  a) Anar en contra sistemàticament dels partits i organitzacions actuals: cal comprendre i esmenar, en tot cas. És molt fàcil criticar-ho tot des de fora.
  b) Fer accions en casos puntuals i que ja són contemplats en altres estaments: persones amb necessitats. Cal anar al fons d’aquestes qüestions i no “posar pedaços”. Particularment sí que es poden fer ajudes: el veí de l’escala. Tampoc és només qüestió de donar un entrepà o portar un dia a passeig. És millor oferir col•laboració amb el que ja hi ha: centre Assís, per exemple.
  c) Propaganda de diverses reivindicacions: col•lectiu de joves que volen un local per trobar-se i fer activitats. Les reivindicacions han de ser de temes que afecten a la població en general, incloent-hi sempre les persones adultes, però no separades (casal de joves i casal de gent gran). Crec que és un gran error que es repeteix a tots els ambients.
  d) No accions clàssiques però impopulars per a la majoria dels ciutadans: cacerolades, acampades. La llibertat ha d’anar acompanyada pel respecte als diferents parers i els espais públics han de complir unes normes acceptades per la majoria. Així no ampliarem els adeptes.
  e) Proposta de cultivar horts: som 3.000.000 d’habitants i l’urbanisme és el que hi ha. És una idea que només pot afectar a una dotzena de persones o famílies. És això un dels nostres objectius? A més, hi ha horts encara lliures (crec) a la plaça de Pedralbes.

  EM SEMBLARIA BÉ

  Fixar uns objectius principals (tres o quatre) per a almenys tots els grups de la ciutat. D’aquests grans objectius, concretar-ne a mig termini 2 o 3 per cadascun d’ells. Per exemple, un objectiu principal crec que podria ser l’accés al Parlament de col•lectius que no hi són representats. Un objectiu concret podria ser elaborar i presentar accions concretes a mig termini per facilitar aquest objectiu.

  Fer una primera proposta d’objectiu i acció i l’equip responsable d’aquest objectiu plantejar-ho breument i concretament per mitjà d’un fòrum. Aquest equip recolliria les diferents opinions i en faria un resum que plantejaria a l’assemblea. Això simplificaria les decisions a prendre en conjunt.

  En comptes dels horts i les cooperatives de consum, muntar una botiga a Barcelona o a diversos barris on portessin els pagesos que estan en aquestes cooperatives els seus productes. Això podrien portar-ho a terme persones de les assemblees que estan a l’atur: haurien de cobrar pel seu treball. Potser hi ha impediments a causa de les nomes d’higiene: caldria assabentar-se’n si és possible o què es necessita.

 2. Teresa, pel que fa al punt c) de les coses que no et semblen bé, m’agradaria fer-te un petit apunt. Si no ens recolzem entre nosaltres (com bé dius tu més avall) amb les iniciatives que ja hi ha, amb les entitats que fa anys que treballen, si no creem xarxa, anem fotuts perquè ens quedarem tots sols. El que m’afecta a mi avui et pot afectar a tu demà. Si em recolzes avui, jo et recolzaré demà. Aquest és el pensament col·lectiu.

  No m’agradaria que es deixés de fer propaganda de les accions i reivindicacions a les assemblees.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s