La Mercè indignada contra la Mercè institucional

Barcelona no està en venda. Ciutat Vella no està en venda. Ni el Port Vell, ni la Barceloneta… ni tampoc, és clar, el Parc de l’Oreneta

Cada 24 de setembre, les “autoritats” de Barcelona, acompanyades d’altres “patums” catalanes, assisteixen a missa a l’església de la Mercè, patrona de la ciutat.
Des de fa tres anys diversos moviments socials hem aprofitat aquesta ocasió per expressar el nostre rebuig a les polítiques antisocials de l’Ajuntament, així com a les persones que les dissenyen i les apliquen, combinant festa i reivindicació.

Enguany hi ha uns temes que han deixat podrir, però que ara han esclatat, o més aviat ha esclatat la ràbia que provoquen: el turisme massificat, el model de ciutat privatitzador i espoliador de l’espai públic, i les seves conseqüències socials. Realitats que els poders i els seus mitjans sempre han negat. No ens referim només als pisos turístics, il·legals o legalitzats, sinó també a la “millor botiga del món, a pistes de gel innecessàries i contaminants, a iniciatives privades antisocials, etc.; ens referim, en definitiva, a un model de ciutat desnonador per a la ciutadania i a com l’Ajuntament prima els interessos d’uns pocs per sobre dels de la gran majoria.

El que ha anat quedant cada cop més clar és que aquest govern municipal -però també els que l’han precedit- ha afavorit els interessos de les grans empreses que viuen del turisme de masses, de l’explotació de la gent que treballa al sector i de l’apropiació de l’espai públic, tot perjudicant les persones que vivim a la ciutat i dificultant-nos la mobilitat, el descans o la possibilitat de gaudir d’un espai públic cada dia més privatitzat. La turistificació està matant la nostra ciutat, els nostres barris i condemnant la convivència.

Us invitem a participar a l’escridassada dels responsables del nostre patiment com un pas més en el camí cap a un model de ciutat promogut des de baix que recuperi les necessitats dels veïns i veïnes en comptes de beneficiar un minoria parasitària. Aquest any volem cridar tots i totes contra la turistificació, però sou totes i tots benvinguts a participar en aquesta Mercè indignada contra l’Ajuntament i les seves polítiques.

Així que us esperem, amb les vostres demandes, pancartes, crits i xiulets dimecres, 24 de setembre, a les 10 del matí a la plaça de la Mercè

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: