Resultats del Multireferèndum a la mesa de davant de Casa Orlandai

El passat diumenge 25 de maig, la CUP de Sarrià-Sant Gervasi, juntament amb membres de l’Assemblea de Joves de SarriàEsberla,van participar a les portes de la Casa Orlandai de Sarrià en una de les moltes taules organitzades pel Multireferèndum.

El multireferèndum és una iniciativa que reivindica un model de democràcia participativa i directa, mitjançant una consulta popular de diferents preguntes referents a temes de gran interès per la població però que han estat rebutjades o obviades, en els últims anys, per part del Parlament de Catalunya. Així, es consultava a la població sobre temes tals com el model d’agricultura, el pagament del deute il·legítim, el control democràtic del sector energètic i el dret a referèndum vinculant per les Iniciatives Legislatives Populars (ILP).

Dies abans, però, la Junta Electoral Central, va prohibir la celebració del multireferèndum adduint que podia interferir en el resultat de les eleccions al Parlament de la Unió Europea que se celebraven aquell mateix dia, conduint-nos, així, a la desobediència d’aquesta decisió. D’aquesta manera, a Sarrià, com a la resta d’indrets del país, es va muntar una taula, amb la intenció d’estar-hi durant tota la jornada electoral (de 8h a 20h).

El multireferèndum va generar un gran interès als veïns i veïnes de Sarrià i la taula va rebre un degoteig constant de persones que volien participar en aquesta iniciativa, totes elles disposades a decidir i debatre sobre temes que són d’interès col·lectiu com els plantejats en les diferents preguntes.

La jornada va transcórrer amb total normalitat fins que, vora les 17h de la tarda, una patrulla dels Mossos d’Esquadra va aparèixer, identificant els quatre membres que formaven part de la mesa i amenaçant en endur-se tot el material si no procedien a retirar-la. Per aquest motiu, i en contra de la nostra voluntat, vam haver de donar per acabada la jornada electoral abans d’hora.

Els resultats de la taula de Sarrià, amb una participació final de 210 veïns i veïnes, van ser els següents:

(Els resultats de la taula muntada per l’Assemblea 15-M de Sarrià – Sant Gervasi es troben aquí.)

1. Quin tipus d’agricultura voleu que hi hagi a Catalunya?

  Vots %
Amb transgènics

10

4,8%

Sense transgènics

194

92,4%

Blanc

5

2,4%

Nul

1

0,5%

2. Voleu que el Govern de la Generalitat de Catalunya deixi de pagar el deute i els interessos que la ciutadania declari il·legítims?

  Vots %

201

96,2%

No

5

2,4%

Blanc

3

1,4%

Nul

1

0,0%

3. Voleu que la ciutadania de Catalunya estableixi un control democràtic directe sobre el sector energètic?

  Vots %

207

98,6%

No

1

0,5%

Blanc

1

0,5%

Nul

1

0,5%

4. Voleu que el grup promotor d’una Iniciativa Legislativa Popular pugui sotmetre la seva proposta a referèndum vinculant?

  Vots %

207

99,0%

No

0

0,0%

Blanc

2

1,0%

Nul

1

0,0%

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s