Espai alliberat a Sarrià per a un Casal de Joves autogestionat

L’Assemblea de Sarrià Sant Gervasi dóna suport a l’ocupació realitzada ahir diumenge 14 d’abril per part del Casal de Joves de Sarrià-Sant Gervasi al carrer Cornet i Mas, 21-23, espai que es trobava abandonat producte d’una operació de caràcter especulatiu, i que vol ser l’espai autogestionat de referencia per als joves del districte i un punt de trobada que fins ara ha estat inexistent.

A continuació reproduïm el comunicat del Casal de Joves de Sarrià-Sant Gervasi:

Diumenge 14 d’Abril del 2013, un grup de joves del districte de Sarrià – Sant Gervasi, cansades d’estar mancades d’espais lliures per autogestionar-se i construir alternatives en un districte adormit i, per altra banda, sord davant les seves demandes, van decidir alliberar l’espai del carrer Cornet i Mas 21-13, que fa dècades que està abandonat.


Som moltes les entitats juvenils que treballem al barri i per al barri, moltes joves amb ganes d’implicar-nos i participar sense haver de demanar permís a ningú i que ens trobem sense un sostre on realitzar les nostres activitats per nosaltres i des de nosaltres, espais on trobar-nos, conèixer-nos, aprendre les unes de les altres, debatre i compartir punts de vista, i satisfer les nostres necessitats en un món que no compta amb nosaltres i ens exclou utilitzant un discurs paternalista, dominant i controlador que rebutgem.


No creiem en el model de districte que se’ns ven des de l’Ajuntament, encarat a minories adinerades i a mantenir l’ordre del sistema establert a través de discursos hipòcrites i irreals sobre la participació ciutadana i la importància del jovent, per mentrestant, ens veten les nostres propostes i iniciatives si no s’adiuen a la seva mentalitat, i així ens dificulten i impossibiliten les nostres accions i activitats.


Aquest nou espai, aquest Casal de les Joves vol ser un punt de referència al districte, recordant i continuant la feina que moltes, abans que nosaltres, van fer, lluitant per les alternatives i un districte més fet a la nostra mida. Volem que sigui un espai de cultura, d’aprenentatge, de trobada, un centre d’oci no encarat al consum, fugint dels models imposats on puguem realitzar-nos des de l’autogestió dels espais i de les nostres vides. Que sigui un espai de totes, per totes. Hi sou ben convidades a passar i participar, perquè ahir, demà i sobretot avui, perquè avui és cada dia, el jovent de Sarrià – Sant Gervasi, viu i combatiu!


One response to “Espai alliberat a Sarrià per a un Casal de Joves autogestionat

  1. Retroenllaç: Informatiu | Assemblea de Sarrià - Sant Gervasi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s