Comunicat de la Comissió de Festes de Sarrià i nota de premsa d’ICV-EUiA de Sarrià-Sant Gervasi per “les dues nits negres” de la Festa Major de Sarrià

Comunicat Comissió de festes – Dues nits amb final trist

Veïns i veïnes de la Vila de Sarrià, des de la Comissió de Festes, un grup de voluntaris i voluntàries que treballem durant tot l’any per preparar aquestes festes, us volem fer saber el nostre posicionament en relació a l’actitud i les actuacions del Districte.

Què ha passat?

  • Portem 8 mesos treballant conjuntament per tenir unes bones festes; pactant horaris, programa, actuacions i seguretat. I fem especial esment a la reunió que vam tenir amb l’Ajuntament, Guardia Urbana i Mossos perquè NO es repetissin les imatges de menors d’edat bevent alcohol a les escales de la Plaça Sarrià.
  • Divendres a les 00:30 es va tancar el concert perquè el Regidor, unilateralment, va decidir que la situació s’havia descontrolat.
  • Dissabte ens van convocar per parlar. Se’ns va felicitar per la feina feta. Nosaltres vam demanar i ells es van comprometre a que totes les decisions d’última hora es parlarien abans amb la Comissió.
  • Dissabte a la nit, després d’una molt bona nit amb civisme i gent del barri, la Guàrdia Urbana va tancar els concerts 30 minuts abans i va procedir a desallotjar les places de gent, amb males maneres i abús de la força.

Per això volem dir que:

  • Nosaltres NO volem menors d’edat bevent al carrer durant  la Festa Major de Sarrià. Tots som mares, germans i amics. Per part de la Guardia Urbana i de l’Ajuntament no s’han complert els acords pactats en aquest sentit. I volem solucionar-ho conjuntament, al llarg de tot l’any treballant amb les Escoles, AMPAs, entitats i veïnat, no sota les ordres dels cossos de seguretat, desallotjant les places. Nosaltres mateixos ho hem fet amb bones maneres al llarg dels últims anys.
  • Estem cansats d’arribar a acords amb l’Ajuntament que després no es compleixen, que ens menteixin i que se’ns amagui informació en reunions inútils.
  • Creiem que aquest tipus d’actuacions policials no toquen i no són la solució. Això, a Sarrià, ni toca ni cal.
  • Volem la Festa Major que hem tingut sempre, sense haver de marxar a empentes, acabant les nits tranquil·lament amb els amics, on tothom sigui tractat amb respecte i educació.

Tirarem endavant les festes per respecte envers les entitats i la il·lusió de molts veïns i veïnes.

Estem tristos, desil·lusionats i ens sentim vergonya en veure com estan acabant les festes i algunes activitats.

Què passarà amb la Festa Major?

Nota de premsa ICV-EUiA

El Regidor Puigdollers decreta que les celebracions de divendres i dissabte acabin abans d’hora amb l’ús de la força

“El Pla de Seguretat Ciutadana adverteix que tota política de seguretat ha de ser preventiva, no a posteriori ni punitiva com l’exerceixen vostès”. Així es referia el Conseller del Districte Gerard Domínguez a les polítiques de seguretat de Convergència i Unió al Ple Extraordinari del mes de setembre, i en la gestió de la Festa Major de Sarrià les seves declaracions són més vigents que mai.

Segons el comunicat de la Comissió de Festes del Roser de Sarrià, divendres e

l regidor Puigdollers va ordenar clausurar el concert perquè, segons aquest, la situació estava descontrolada. Dissabte, en un ambient de civisme, la Guàrdia Urbana va procedir al desallotjament per la força de les zones d’oci. Per tant, la Festa Major de Sarrià ha comptat amb dues nits negres, caracteritzades per la manca de previsió i la repressió policial. Al Ple del Districte del 4 d’Octubre, el regidor va assegurar que s’havia dissenyat un dispositiu per a evitar el consum d’alcohol per part de menors. On era, aquest dispositiu?

ICV-EUiA lamentem profundament la mala gestió que el govern va realitzar les dues nits negres de la Festa Major. En primer lloc, perquè la política preventiva va brillar per la seva absència, i per tant no es van poder evitar situacions indesitjables. En segon lloc, perquè Sarrià ha perdut les dues nits més emblemàtiques de l’any (a més a més, sota l’ús de la força). En tercer lloc, perquè la Comissió de Festes ha treballat durament per realitzar unes activitats que el govern no ha dubtat en frustrar. I, en quart lloc, perquè les persones que legalment venien begudes durant la Festa Major han perdut diners, en el pitjor any de la crisi econòmica fins el moment.

Demanem, per tant, que el Govern demani perdó i repensi els seus dispositius preventius, actuant sempre en diàleg amb la ciutadania com ho hauria d’haver fet amb la Comissió les nits de divendres i dissabte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s