Manifest Rumbo a Gaza

Tal com es va quedar en la darrera assemblea (12-S), us adjuntem el manifest “Rumbo a Gaza”, que parla de la petita flota de vaixell que intentaran trencar el bloqueig d’Israel a Gaza per aportar-hi ajuda humanitària, per tal de debatre’n l’adhesió en la propera assemblea.

Barcelona bufa fort per acabar amb el bloqueig de Gaza

La III Flotilla de la Libertat ja està en marxa. La nova missió de la Flotilla de la Llibertat està encapçalada per un preciós vaixell, anomenat Estelle, que desplega veles navegant rumb a Gaza per acabar amb l’inhumà bloqueig al qual el govern israelià sotmet a un milió i mig de palestins i palestines residents a la Franja de Gaza.

L’Estelle és mogut per aires de justícia i de llibertat. La seva missió pretén, a través d’una acció no violenta, despertar noves consciències i tornar a posar sobre la taula la constant impunitat que gaudeix l’estat d’Israel. Per tercera vegada, la societat civil mostra que està viva actuant davant la inacció dels diferents governs, institucions internacionals i organismes interestatals que s’omplen la boca parlant de drets humans al mateix temps que continuen permetent el no compliment de les seves pròpies resolucions i la constant vulneració dels drets humans i de la legislació internacional.

Aquest any, per tant, la Flotilla de la Llibertat torna a navegar amb més força que mai. Sabem dels riscos que comporta una acció d’aquesta mena. No partim de zero. Els nou morts que va deixar el brutal assalt israelià a la I Flotilla de la Llibertat mentre navegava en aigües internacionals l’any 2010 i el bloqueig que va patir la II Flotilla de la Llibertat en ports europeus l’any 2011, provocat per una ofensiva campanya del govern israelià, fa que aquest 2012 la iniciativa Rumbo a Gaza aconsegueixi sumar esforços per bufar ben fort i fer que el veler Estelle aconsegueixi arribar a Gaza.

La prepotència amb la qual actua l’estat d’Israel -que fa agenollar a qualsevol Estat o instància internacional- no fa més que aixecar milers de veus solidàries al món. La causa palestina simbolitza milers de causes. La llibertat, la justícia i la solidaritat amb el poble palestí han fet que una majoria social conegui el que està passant a només quatre hores d’avió de Barcelona. Les Flotilles de la Llibertat, les Flytilles, les brigades internacionals a Palestina, la campanya BDS (Boicot, Sancions i Desinversions contra l’estat d’Israel) i moltes altres iniciatives de solidaritat no han fet més que augmentar davant la passivitat amb la qual actua la comunitat internacional. Això és el que realment ens encoratja a sumar-nos a aquesta III Flotilla de la Llibertat.

El veler Estelle ja ha estat rebut als ports de Donosti, Bermeo, Santa Pola i Alacant. En els propers dies té previst fer escala a Barcelona on, gràcies a l’esforç de moltes persones, col·lectius i organitzacions es rebrà amb un gran acte festiu. El trencament del bloqueig a Gaza serà la culminació d’un trajecte que volem que sigui la confluència de moltes lluites i la trobada de moltes persones solidàries; d’aquells i d’aquelles que a banda i banda del Mediterrani lluitem per un món on hi càpiguen molts mons.

És per això que solicitem al Govern de Catalunya i al Govern de l’Estat espanyol:

  • La no interferència en el trànsit del veler Estelle en les seves entrades i sortides dels ports catalans.
  • La lliure navegació per aigües nacionals i internacionals del veler Estelle.
  • La fi de l’ocupació i, especialment, del setge a Gaza que castiga a diari i de forma totalment injusta a la seva població.
  • La ruptura de relacions diplomàtiques amb l’estat d’Israel fins que compleixi amb la legislació internacional.

Convidem a totes les organitzacions socials, polítiques, assemblees de barri, moviments i col·lectius de solidaritat a adherir-se a aquest manifest i a participar tan en la benvinguda del veler Estelle com als diferents actes que es portaran a terme entre el 16 i el 19 de setembre de 2012 a Barcelona. Si voleu col·laborar amb algun tipus d’activitat o acte durant els dies que l’Estelle estigui al port de Barcelona podeu fer-nos arribar les propostes directament a estelleactivitats@gmail.com. L’Estelle es una plataforma per donar veu a les lluites populars per l’alliberament dels pobles.

Camí de Gaza, camí de Palestina, també hi ha una Barcelona que vol empènyer el veler Estelle bufant ben fort aires de solidaritat.

Estem trencant el bloqueig de Gaza!

Visca Palestina Lliure!

Enviar adhesions a estellecoordinacio@gmail.com . Es pretén fer públic el manifest amb les adhesions el proper 13 de setembre de 2012. Podeu trobar més informació sobre la iniciativa a www.rumboagaza.org.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s