Comunicat d’entitats, organitzacions ciutadanes i personalitats de condemna a la insòlita presó preventiva aplicada a l’Ismael, el Dani i el Javi.

Comunicat preparat des de l’AEP per denunciar la situació dels 3 joves detinguts i, ara, en presó preventiva i exigir-ne la posada en llibertat immediata. Us preguem que ens feu arribar les vostres adhesions el més aviat possible a coordinacio@aep.cat a l’espera que preparem una web específica d’adhesions.

El passat dijous 29 de març, en mig de les accions organitzades pels piquets de la vaga general de la Zona Universitària, els cossos de repressió de l’Estat, amb un dispositiu d’uns 20 furgons -al voltant d’uns 140 efectius dels Mossos d’Esquadra-, varen començar a intimidar i perseguir als i a les estudiants.

Veient-se encerclats, els i les estudiants decidiren dividir-se per escapar. Un dels grups més nombrosos va dirigir-se cap a Les Corts per donar suport als piquets de l’assemblea del barri. En el camí, baixant pel carrer Numància, un grup de policies de paisà que perseguia el grup d’estudiants des de l’Avinguda Diagonal, corregueren rere 3 companys que s’havien separat del grup. Un d’ells va poder fugir, però els altres dos, l’Isma i el Dani, varen ser detinguts. Paral·lelament, van ser detinguts altres companys i companyes de l’Assemblea de Les Corts i l’Assemblea del Clot, i entre elles, el Javi.

Els detinguts van ser traslladats a la Comissaria de Les Corts. Se’ls acusa de violència al carrer (“Kale Borroka”) i desordres públics entre d’altres i ahir, divendres 30 de març al vespre, van declarar a la Ciutat de la Justícia. Tot apuntava que després de les declaracions serien posats en llibertat a l’espera del judici. Un grup força nombrós de familiars i amics es va concentrar a la porta de l’edifici, a l’espera de la seva sortida, per a acollir-los i mostrar el seu suport.

Poc a poc, la majoria de detinguts van anar sent posats en llibertat. Malauradament, els advocats van comunicar al grup que, per pressions del Ministeri Fiscal des de Madrid, la jutgessa responsable del cas va decretar presó preventiva per l’Isma, el Dani i el Javi que van ser traslladats a diferents presons. El motiu pel qual no se’ls ha deixat en llibertat és que se’ls acusa de pertànyer a un suposat grup organitzat responsable dels aldarulls recurrents a Barcelona.

Davant d’aquests fets, DENUNCIEM:

-Que l’Isma, el Dani i el Javi han estat detinguts arbitràriament amb la voluntat política de marcar precedent per a futures mobilitzacions ciutadanes, instaurant un règim de por que freni les protestes legítimes.

-Que l’Isma, el Dani i el Javi són joves que participen socialment de manera legítima i necessària a través de diverses organitzacions i que EN CAP CAS PERTANYEN A UNA XARXA ORGANITZADA PER PROVOCAR ALDARULLS a Barcelona.

I, per tant, EXIGIM:

-Que prevalgui la PRESSUMPCIÓ D’INNOCÈNCIA i no es tracti a l’Isma, al Dani i al Javi com a caps de turc.

-La POSADA EN LLIBERTAT INMEDIATA dels 3 joves donat que la presó preventiva s’ha decretat sense base real i respon a un intent de criminalitzar la societat civil que s’organitza legítimament per reivindicar els seus drets.

Barcelona, 31 de març de 2012

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s