Acta Dijous 16 de Juny

Per veure-la millor podeu descarregar-la aquí

Acta 16 de juny de 2011. Pl. Bonanova.

1. Presentació
a. Aprovació moderador
2. Aprovació de l’ordre del dia
3. Comissions

a. Preparació: crida a la participació a aquesta comissió, va haver-hi falta de gent a l’assemblea anterior (només dues persones). S’anuncia que contingut ha penja un mural per escriure-hi propostes, idees, inquietuds.

b. Comissió de coordinació amb pl catalunya: es proposa que la gent expliqui la seva experiència del 14 de juny. S’aprova.
Descripció/sensacions de la gent:
i. Els indignats colapsen l’entorn del parc de la ciutadella, es dorm a les afores. L’endemà al matí arriben notícies als que havien acampat que s’estava carregant a Wellington, va haver-hi gent violenta, pintades, etc. Però es destaca que també hi havia infiltrats (policia) provocant.
ii. Es va tallar la diagonal. Molts antidisturbis i realment pocs actes de violència (no com s’ha mostrat a la majoria de mitjans de comunicació), més que res es va increpar als polítics.
iii. Es proposa votar si rebutgem la violència, treiem un comunicat…
iv. Es recorda que a l’assemblea passada es va aprovar quedar com a Sarrià – St. Gervasi per participar en el bloqueig pacífic del parlament. I que a partir d’ara moltes de les decisions que prenem poden comportar una gran polèmica
v. Un altre punt de vista: que la majoria de violents ha estat policia de paisà. Es destaca que la fiscalia ha obert diligències contra els agressors dels polítics, però no pas contra la policia que va agredir manifestants el divendres 27 de maig.
vi. Es posa èmfasis en la importància del moviment, s’han recordat els actes del 27 de maig. Es calculen a ciutadella unes 3.000 – 4.000 o 6.000 persones concentrades i grups de 500 persones venint des dels barris. Ciutadella estava “blindada” que sajuda a crear un ambient de batalla a Wellington. A pl St Jaume, després dels actes a ciutadella, es va fer una concentració pacífica amb globus sota el lema “aquestes són les nostres armes”.
vii. La ciutat estava bloquejada des de colon, rambles… un gran cordó policial que violenta la situació i provoca una sensació de dictadura.
viii. Es condemna la violència d’una minoria d’indignats, proposta de donar suport a l’Arcadi Oliveres a qui la fiscalia està investigant, de fer un comunicat com assemblea de Sarrià-St.Gervasi i condemnant les declaracions dels mitjans de comunicació majoritaris.
ix. Finalment es decideix que ens sumem al comunicat de condemna de la violència tret des de pl Catalunya donem suport a l’Arcadi Oliveres i contra les declaracions dels mitjans de comunicació majoritaris.

c. Comissió acció: finalment no es fusionen amb difusió amb qui ja s’ha aclarit què pertoca a cada comissió, però per facilitar les coses s’han decidit reunir-se mateix dia, mateixa hora i mateix lloc (dilluns a les 20h a pl de la vila).
i. Propostes d’acció: recorregut (a les 19h a la pl de Sarrià fins pl de la Bonanova) per sarrià el 17 amb cassolada amb un lema que acosti la gent a la manifestació del 19. Una pancarta on tothom pugui dir les seves idees per la manifestació de 19. O les dues propostes. Des de l’assemblea es proposa enganxar cartells; empaperar a títol individual i centralitzar el punt de cartells a les places: a Sarrià a la pl. de la Vila i a St.Gervasi a la pl. Bonanova a partir de les 18:00; agafar els lemes de la web “cinco puntos”.
ii. S’aprova encartellar a títol individual agafant els lemes de “cinco puntos” a qui s’ha demanat que facin la web en català. El 19 es queda davant del departament d’ensenyament fins a la manifestació (a les 15h via augusta amb calvet)

d. Comissió continguts: volen centrar-se en 3 eixos, democràcia econòmica, democràcia participativa, i aproximar-se a les associacions ja existents.
i. El proper dilluns a les 20h a la pl de la vila es queda per fer una jornada de la democràcia econòmica parnat especialment de les finances ètiques (banques ètiques) opcions, avantatges, inconvenients, dubtes…
ii. Es recorda que es recolliran les inquietuds de cadascú al mural per poder veure els temes que interessen.
iii. Per enviar les queixes en contra la llei Ómnibus (les retallades) que s’envii al Gavinet jurídic de la generalitat de catalunya, c jaume I 24 08002 ja que el correu electrònic ha quedat saturat. Es remarquen especialment com a greus les retallades a Sanitat i educació i la facilitació de la compra de segones residències.

e. Comissió difusió: es torna a dir que ja s’ha definit de quin camp s’encarrega difusió i acció
i. es proposa fer un dibuix gràfic per saber què fa cada comissió de l’assemblea
ii. es demana que les comissions enviïn les actes
iii. a casa Orlandai hi ha material de difusió per agafar.
iv. Reunió dilluns a les 20h a la pl de la Vila (sarrià)

4. Assemblea de Sarrià – St Gervasi, quina dinàmica seguim?
Es fan propostes de què fer entre els dos barris, fer una comissió de St Gervasi (per fer difondre, ja que es veu que hi ha menys teixit a associatiu que a Sarrià) però mantenint-se dins de l’assemblea i potser més endavant ja es mirarà si es crea una assemblea a partir d’això. Es remarca que s’ha de vigilar perquè som un districte molt gran i pot ser és un perill crear divisions. Proposta de subcomisió dins de difusió de St. Gervasi. La gent que anava a ser de la comissió de St Gervasi s’apuntarà a difusió (on ja faltava gent).

5. Altres: Pròxima assemblea a les 20h a la pl de la vila.
a. Es recomana anar a veure “inside jobs” i “la cultura del xoc” (verdi i alexandra)
b. Es demana que es faci a partir d’ara a una plaça més tranquil•la de Bonanova. Rèplica: la plaça on ho anàvem a fer (al costat de la parada de Putxet) està en obres
c. Es demana que la comissió de coordinació proposi que totes les assemblees de barris es facin el mateix dia a la vegada (per tenir més ressó), juntament amb que la gent pengi a les balconades el símbol de l’acampada de pl catalunya.
d. A pl espanya dissabte a les 17h concentració per demanar el tancament centres d’internació estrangers.
e. Aquesta setmana no hi haurà reunió de coordinació de barris a pl catalunya (resposta a que els barris ho facin el mateix dia).
f. Demà hi ha una acció a les 11h a la pl St. Jaume, hi haurà una entrega d’una al•legació en contra la llei Ómnibus
g. Preparació es reunirà el pròxim dimarts a les 20h a la pl. De la Vila. Anteriorment no s’havia fixat cap data per quedar per falta de gent.

Pròxima assemblea dimecres a pl de Sarrià a les 20h.

3 responses to “Acta Dijous 16 de Juny

  1. Per les assembleas a Sant Gervasi potser es podria mirar la Plaça Mañé i Flaqué, es una plaça peatonal, i està al barri del Farró-Putget, un barri més semblant a Sarrià, amb més teixit associatiu i fàcil d’arribar-hi amb FFCC (pça Molina) o metro, entre Fontana i Lesseps
    Jaume

  2. hola jaume,
    jo ho vaig mirar pq tens raó que és bastant ideal. a mi em va semblar que no hi cabríem pq ens hauríem de posar en una de les quatre cantonades per quan passessin els cotxes dels veïns i era una mica just. però es pot tornar a mirar!

  3. La plaza bonanova es prou gran, i en estar en la sortida de instituts i universitats es més fácil que s’uneixi gent a la assamblea de manera espontánea

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s