Anem a poc a poc perquè anem lluny

Més de 250 persones es van trobar ahir ala Plaçadela Vilade Sarrià per a constituir la segona Assemblea del districte de Sarrià-Sant Gervasi. L’acte va començar amb una cassolada en senyal de protesta i indignació i després es va iniciar una assemblea on tots els participants – des dels més petits fins als més grans – van poder opinar i donar suport al moviment.

La reivindicació que es va iniciar ala Plaça Catalunyaara fa més de 15 dies, ha anat agafant força i organització. L’assemblea a nivell de ciutat que es du a terme cada vespre a la plaça, s’està descentralitzant progressivament cap als diferents districtes per tal de treballar de forma més local i propera.

El districte de Sarrià-Sant Gervasi no ha estat menys, i ahir al vespre ja va celebrar la seva segona assemblea on la participació va ser més elevada que en la primera, i on ja es va començar a parlar dels objectius i fites reals del moviment.Gràcies a l’elevat nombre de persones assistents es van poder sentir un gran ventall  de propostes que s’hauran d’anar treballant a mesura que l’assemblea vagi prenent forma.

Aprovat l’ordre del dia, la comissió de preparació va començar amb una proposta d’organització de cara a aquesta i les següents trobades per tal d’agilitzar el funcionament. Posteriorment les diferents comissions van presentar les línies d’actuació que s’havien acordat en les reunions que van realitzar al llarg de la setmana.

Des de la comissió de coordinació amb Plaça Catalunya es va debatre sobre la continuïtat de l’acampada a la plaça i sobre com haurien de coordinar-se amb els diferents districtes. La comissió de difusió va proposar diferents maneres de donar-se a conèixer, entre elles la utilització d’un símbol comú per tal de mostrar a tot el barri la seva indignació.

La comissió de continguts va animar a tothom a informar-se sobre l’acord de mínims establert des de Plaça Catalunya i va presentar les línies inicials de treball. Finalment la comissió d’acció va plantejar diferents actes de protesta que treballarà conjuntament amb continguts.

Malgrat no es va arribar a un consens generalitzat en alguns temes, va quedar palesa la intenció de tots els assistents de tirar endavant amb aquesta lluita i animar a tothom a participar-hi. Es va fer evident que els resultats immediats són difícils de veure, però va quedar clar que “anem a poc a poc perquè anem lluny”.

Article escrit per: Mònica Beneyto i Aina Juanet.

5 responses to “Anem a poc a poc perquè anem lluny

 1. D’on ha sortit aquet text? Té autor?

 2. Les periodistes de la comissió de difusió!

 3. Crec que ens hem d´animar uns als altres perquè la flama continui. Penseu que el poder no el té qui l´ostenta, sino qui l´otorga,així doncs és el poble qui otorga el poder; ls ho saben i els fa por perquè també saben que és molt dificil que el poble s´organitzi però…….que no n´estiguin tan segurs aquesta vegada!!! Jaume Costa

 4. Des d’una certa simpatia inicial amb els indignats (ara allò de la plaça Catalunya ja no té res a veure amb els primers dies), ho sento, coincideixo amb la pregunta de la Núria, una pregunta gens innocent. En tot el vostre blog no hi he sabut trobar cap cognom, només alguns noms. Totes aquestes coses fetes des de l’anonimat, sense que ningú doni la cara, sense cap explicació de cóm es constitueixen les comissions, de cóm s’escullen els portaveus, etc., no tenen massa credibilitat. I perdoneu la meva intromissió, però jo almenys no m’amago i dono la cara. Que tinguem sort!

 5. Hola Miquel,

  Primer de tot dir que sinó hi ha cap nom al blog, no és una casualitat. A les comissions es treballa de manera conjunta per no focalitzar el pes d’una comissió en alguna persona sola (o un grup reduït de gent) es van rotant els càrrecs a tothom qui vulgui per així no desvirtuar un moviment que és del poble, del districte, de la gent. Tot i que en el cas de l’article, crec que estaria bé posar-lo. (Ara mateix ho faig).

  La creació de les comissions es va decidir en assemblea exactament a la del 26 de Maig (pots veure l’acta a la secció de Documents-> Actes al punt 5 està explicat clarament http://goo.gl/SpFwB).

  No ens amaguem de res ni de ningú, et convido a títol personal a assistir a la propera assemblea aquest Dijous dia 9 a les 20:00h a la Plaça del Consell de la Vila de Sarrià i així poder veure com funciona, veure’ns les cares i aportar la teva opinió que de ben segur que serà benvinguda. Estem per això, per escoltar, debatre, aprendre i arribar a objectius consensuats.

  El que necessitem és treball, esforç, continuïtat i moviment. Arribar al màxim de gent per poder treure’n quelcom que ens satisfaci a tots i cada un dels habitants del districte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s